Vasárnapi brunch
A Szimpla mindig kereste azokat a lehetőségeket, hogy miként tud egyszerre otthonos, szerethető, naprakész és színvonalas lenni, és időről időre, a korábbi tapasztalatokból kiindulva megújulni, valami újat felmutatni. Bizonyára rengetegen ismeritek nemcsak a Háztáji Piacot, ahol őstermelőktől vásárolt alapanyagokból készítjük nektek a legkülönfélébb finomságokat, de magukat a piacos árusokat, és a náluk kapható portékákat is. Úgy gondoltuk, hogy még egy lépéssel közelebb hozzuk őket hozzátok, és a hétvégén vasárnap, az emeleten elindítjuk a Szimpla Brunch-ot, ahol szintén a termelőktől beszerzett sajtokból, mangalica kolbászból, túróból, mézből és egyéb finomságokból állíthatjátok össze a saját reggeliteket vagy ebédeteket, hiszen a termelői portékák mellet rengetegféle saláta és készétel is vár rátok.
Bizonyára ismerősen cseng a Csósza Manufaktúra neve, akinél mindig találtok friss gyümölcsöt a Piacon, vagy épp a Nárcisz Sajtműhely, akiknél a legjobb camembert, parmezánt vagy mozzarellát találjátok - és még sorolhatnánk a színvonalasabbnál színvonalasabb árusokat. Úgy döntöttünk, hogy minden hét végére összeválogatjuk a legjobb dolgokat egy finom reggelihez, és svédasztalos formában tálaljuk a számotokra müzlikkel, bio gyümölcslevekkel, házi kakaóval, különleges teákkal és kávéval kiegészítve. Reggel kilenctől egészen délután kettőig vár mindenkit Béres Andi és Danicska Csaba a Szimpla reggelivel, a Háztáji alapanyagok legjavával a Szimpla kert emeletén.
A brunch összeállítása közben gondosan odafigyelünk az ételallergiás vendégekre és alternatív étrenden élőkre is így vegetáriánus, vegán, gluténmentes ételek, növényi tejek ugyanúgy megtalálhatóak a svédasztalon.
Vasárnapi reggeli: 5000 Ft/fő
Ha gyerekekkel jöttök, nekik 6 év alatt ingyenes, 12 éves korig pedig félárat kell fizetni.
És, hogy kiktől is kóstolhatjátok a jobbnál jobb finomságokat?
1. Bánfi Zoltán, Nagykőrös.
Szilvalekvárt, birsalmasajtot, padlizsánkrémet készítek és emellett sérült gyerekeket tanítok a hétköznapokban.
2. Csósza Manufaktúra, Drégelypalánk.
Egy családi manufaktúra a miénk, sokféle gyümölcsöt termesztünk, azokból pedig lekvárt, különféle szörpöket készítünk. Van egy vendégházunk is, így lehetőség van a gazdaság megtekintésére és pihenésre is nálunk.
3. Dornay Marcsi, Vác. Igazi "füvesember", pontosabban füvesasszony.
Jól ismerem a gyógynövényeket, gombákat, amikből csatnikat, lekvárokat és kozmetikumokat készítek.
4. Szövetség az Élő Tiszáért, (Barát József - a képen viszont Gergő van), Nagykörű.
Fő profilunk a cseresznye-termelés, az ország egyik cseresznyéskertje az miénk. Ezen kívül mindenféle gyümölcsöt, zöldséget termesztünk, régi tájfajtákat, különlegességeket is.
5. Gál Andi, Jászberény.
A legkülönfélébb húskészítmények megtalálhatóak nálunk, mangalica termékek, és emellett házi sajtokat készítünk.
6. Hankó Zoltán, és testvére, Hankó László.
Édesburgonyát, kék, lila burgonyát, igazán különleges zöldségeket, fűszernövényeket termesztünk.
7. Fekete Gábor, Erdőkertes.
Csírák, különféle növények találhatók nálunk, melyek kifejezetten egészségesek.
8. Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa, Lajosmizse.
Tehén- és kecskesajtokat készítünk. Anno a városi életforma helyett választottuk a gazdálkodást.
9. Bukovszki család (Kamilla), Dabas.
Húskészítményekkel és gyümölcsökkel foglalkozunk.
10. Katicás Farm - Kovics Mónika és Csölle Feri.
Elsősorban cukormentes lekvárokat, háztáji nutellát, mogyoróvajat készítünk.
11. Monori Attila, Páty.
A méhészetünkben megtalálhatóak a klasszikus mézek és a speciálisak is, nagy választékban. Igyekszünk mindig valami különlegességgel is előállni.
12. Moskola Jenő, Gyömrő.
Csodaszép és finom zöldségeket termesztünk a vevők legnagyobb örömére.
13. Nárcisz Sajtműhely (Fehér József), Debrecen
Igyekszünk mindig a legjobb minőségű sajtokat készíteni, és főleg különlegességeket. Erősek vagyunk a camambert, parmezán, mozzarella jellegű sajtokban.
14. Matthew Hayes, Zsámboki Biokert (Molnár Gabi és Logan Strenchock árulják a termékeket)
Fő profilunk a bio zöldségek.
15. Pécsi Attila és felesége.
Megtalálható nálunk fürjtojás - nyersen illetve tartósítva: füstölt, céklás, olajban eltéve, dió és zöldség-gyümölcs.
16. Pétervári József, szarvasgomba-készítmények.
Hosszú ideig dolgoztam a médiában, de aztán váltottam a szarvasgombászatra. Kollégám Kodi, a triflászkutya. Vajat, olajat, tormát árusítunk.
17. Szakács Zsolt és Iza, Tata.
Tehén- és kecskesajtot, baromfit, kekszeket és sütiket árusítunk. A hitvallásunk az, hogy nagy-nagy szeretettel neveljük az állatainkat.
Fotók: Szöllősi Mátyás