Azért

Az Élő Erzsébetvárosért egyesület célja, hogy élénkítse és fenntartsa belső Erzsébetváros kulturális életét, élhetőbbé és színesebbé tegye azt. Jelenlegi első számú küldetésünk a Kazinczy utca sétáló utcává tétele és egy Kazinczy és Szentkirályi utca közt átvezető zebra, melyhez Te is hozzájárulhatsz online petíciónk aláírásával. Második első számú célunk a Budapesti ifjúsági élet folyamatos élénkítése, melyet immáron két éve Erasmus + támogatásokkal valósítunk meg. Ha kíváncsi vagy nemzetközi ifjúsági tevékenységeinkre, görgess le az Erasmus + részig!
 

SÉTÁLÓ kazinczy UTCA

ITT ÍRD ALÁ! -->

Hosszú távú álmunk egy, az V. kerültből már jól ismert süllyedő oszlopos megoldás, mely lehetővé tenné, hogy a helyi lakosok szabadon behajthassanak és használják a mélygarázsokat és parkolóudvarokat, valamint természetesen utat engedne a megkülönböztető jelzéssel közlekedő autóknak is - ezek telepítési és működtetési költségeit az Élő Erzsébetvárosért Egyesület magára vállalja, nem terhelve tovább a kerületi- és államkasszát.

Itt kövesd a Kazinczy utcát a Facebookon -->

 

 

Ahogy a főpolgármester fogalmaz: "Budapest szíve egy olyan friss és lendületes nagyváros élményét nyújtja majd, ahol a munka, a tanulás, a szórakozás, a vásárlás és más, egyéb hétköznapi tevékenységek vonzóbbá válnak majd. Hiszen a belváros nem csak egy hely, ahol élünk, hanem egy élettér is, ahol megéljük és átéljük mindennapjainkat, és amely tárt karokkal vár bennünket." (Tarlós István)

 

 

 

ZEBRA

Két egyetem, egy múzeum, egy zsinagóga, buszmegálló, tucatnyi bár és romkocsma az egyik oldalon. Két másik egyetem, egy filmszínház, egy klinika, buszmegálló a másik irányba, és hangulatos kiskocsmák a másik oldalon. A kettő között pedig bő fél kilométert kell kerülnie annak, aki át szeretne kelni a Rákóczi úton a túloldalra.
 

ITT ÍRD ALÁ! -->

Kösse össze zebra a Kazinczy utcát és a Szentkirályi utcát! Legyen könnyebb az időseknek boltba, postára járni! Fonódjon össze a 7. és a 8. kerület két emblematikus utcája! Bár őszintén hisszük, hogy a gyalogosoké és bringásoké a jövő, és a belváros, hiszünk abban is, hogy a Rákóczi út közlekedési lámpáinak összehangolásával az autósoknak sem jelentene akadályt az új zebra.

 

 

 

 

 

ERASMUS +

Az Azért7 2014-ben Európai Uniós támogatást nyert két európai önkéntes fogadására, akik a Kazinczy utcába szervezett közösségi és kulturális események szervezésével gazdagítják az Erzsébetvárosiak és minden idelátogató életét. 

2015-ben újabb támogatást nyertünk a KAZINCZY SOCIAL HUB létrehozására, melyben eddig három tevékenységi kört hoztunk létre, a Kazinczy Élő Könyvtárat, a Kazinczy Nyitott Színházat és a Kazinczy Connect Cafét. A logókra kattintva többet is megtudhatsz ezen tevékynységeiknről.

 

Program