Háztáji piac

Nyitva minden vasárnap 9-14-ig

 

 

A Szimplakerti Háztáji Piac működésének eddig 6 éve alatt már szinte fogalommá vált. A piac és heti 30-40 termelője minden vasárnap 3000-4000 vásárlót vonz. Mindenki, aki a piacon árul, valódi termelő, aki a saját termelésű, előállítású finomságait hozza el hozzánk hétről hétre. Termelőinket szigorú szabályrendszer alapján, hosszú távra választjuk, ügyelve arra, hogy minél szélesebb termékskála jelenhessen meg. Kapható is sokféle sajt, méz, lekvár, szörp, zöldség-gyümölcs, valamint hústermékek, mangalica- és vadhús, frissen szedett és szárított gombák és szarvasgomba-különlegességek, fűszerek, szendvicskrémek - a közös bennük, hogy minden vegyszermentesen, közelről, termelőktől kerül a piacra, majd a kosarakba. Ne felejts el felnézni az emeletre sem, itt  találod azt a svédasztalos reggelit, amit nagyrészben termelőink termékeiből állítottunk össze. 

Ha kérdésed lenne hívd a piaccal vagy a Közös Lábossal kapcsolatban a +36-20-5190581 számot.

 

 KÖZÖSSÉG, KULTÚRA, CIVIL TÉR

De a piac nem csak egy hely bevásárolni, hanem valódi közösségi találkozóhely is. Minden vasárnap élő zenével várunk, kedvenc jazz-, világ- és népzenei zenekaraink mellett néha merész stíluskalandozásokat is megengedünk magunknak. Gyerekfoglalkozásainkon akár ott is hagyhatod a kicsiket, amíg vásárolsz, animátoraink pedig minden héten az évszakhoz, ünnepekhez passzoló foglalkozásokkal készülnek. 

 KÖZÖS LÁBOS

A Közös Lábos programunkban minden héten más-más civil szervezet képviselői főznek a piacon kapható alapanyagokból, rendszerint egy húsos és egy vegetáriánus fogást. Az itt készülő ételeket adományért cserébe kóstolhatod, adományodat pedig az aktuális szervezet kapja céljai megvalósításához. Civil szervezetek mellett cégek, baráti társaságok is jelentkezhetnek a programba, ha szeretnének egy általuk választott civil szervezetet támogatni.

vasárnapi HÁZTÁJI REGGELI

 

Szeretett árusaink portékáival már nem csak belépéskor találkozhattok, hanem meg is ízlelhetitek a termékeket reggeli formájában, és hogy kik is azok, akiktől összeválogattuk a legfinomabb darabokat, azt itt nézhetitek meg. Gyertek, és reggelizzetek velü(n)k!

Vasárnapi reggeli ára: 5000 Ft/fő

Ha gyerekekkel jöttök, nekik 6 év alatt ingyenes, 12 éves korig pedig félárat kell fizetni.

Néhányukhoz pedig el is jutottunk, videóösszefoglalóinkat ide kattintva nézhetitek meg.

 
 

SZÍNEK, ILLATOK, ÉRZÉSEK

Program